Solfaktor SPF

Solfaktor SPF

SPF angiver hvor godt en solcreme beskytter mod sol, men det præcise tal ikke ikke altid så vigtigt. Nogle tror, at man nødvendigvis skal have faktor 50 (eller endda 100!) for at være ordentligt beskyttet - selv om faktor 30 ofte beskytter lige så godt. Som regel giver en lidt lavere solfaktor endda en bedre creme, fordi de ekstreme solfaktorer opnås gennem store mængder solfiltre, som ikke ikke altid er en fordel for huden.

Dobbelt solfaktor giver ikke dobbelt beskyttelse, se blot her:

SPF 10 90% beskyttelse
SPF 15 93% beskyttelse
SPF 20 95% beskyttelse
SPF 30 97% beskyttelse
SPF 50 98% beskyttelse

 

I Nordeuropa kommer UV Index sjældent over 6, og derfor er der ikke behov for solfaktor over 15.

Solfaktor SPF angiver den faktor, man kan gange sin tid i solen med.

Eksempel: Hvis du uden solcreme kan være 15 minutter i solen uden at blive forbrændt, vil du med solcreme kunne opholde dig med en tilsvarende faktor længere:

Faktor 10: (x 15 min.) = 1½ time

Faktor 15: (x 15 min.) = 4 timer

Faktor 20: (x 15 min.) = 5 timer

Faktor 30: (x 15 min.) = 8 timer

Faktor 50: (x 15 min.) = 13 timer

Men hvor ofte opholder du dig under en brændende middagssol i 13 timer i træk?

Meget høj solfaktor er kun relevant for personer med ekstremt følsom lys hud, som slet ikke tåler sol eller i under sydens sol. I Sydeuropa og i troperne kan UV Index komme over 10. Her er høj solfaktor på fx 30 relevant for langt mennesker (især personer med lys nordisk hud).

Høj solfaktor giver ikke nødvendigvis længere tid i solen end creme med lavere solfaktor. Det afhænger blandt andet af, om din solcreme er vandfast. Hvad hjælper det, at solcremen beskytter i 13 timer, hvis du har svedt den af allerede efter 2 timer?

Man skal også være opmærksom på, at der er to slags solstråler. UV-A og UV-B. Solfaktoren er regnet ud efter, hvor godt du er beskyttet mod UV-B, som giver solskoldninger, Den anden type UV-stråler UV-A - brænder ikke huden, men det er den type stråler, som ælder huden. Reglerne for SPF-normen kræver dog, at solcremen skal beskytte mod UV-A med mindst en 1/3 af effekten. (Læs mere om UV-A og UV-B.

De solcremer, som kaldes Sunblock bør beskytte fuldstændig mod både UV-A og UV-B, og det kan kun ske ved hjælp af fysisk solfilter, som i næsten alle tilfælde vil være titanium dioxid, som findes i næsten alle solcremer.

Protection Plus

235,00 DKK

Solcreme 
Faktor 30. Vandafvisende og langtidsvirkende. Du kan gå i vandet og er stadig beskyttet bagefter. Den er baseret på et fysisk UV-filter. Protection Plus er en let emulsion, som giver fugt - men ikke efterlader fedt på huden. Den kan benyttes til både krop og ansigt og indeholder antioxidanter som beskyttelse mod frie radikaler.

Vis detaljer

Pearl Daytime Protective Cream

270,00 DKK

Dagcreme med solbeskyttelse 
Forebyggende dagcreme med mineralske solfiltre til normal og tør hud. Meget beskyttende på grund af det høje indhold af antioxidanter og solfaktor SPF20. Blokerer over 90% af UVA-strålingen. Fugter aktivt huden og forebygger ældnings-tegn. Lysner pigment-pletter og genopbygger hudens hydrolipide lag.

Vis detaljer