Solfaktor SPF

Solfaktor SPF

SPF angiver hvor godt en solcreme beskytter mod sol, men det præcise tal ikke ikke altid så vigtigt. Nogle tror, at man nødvendigvis skal have faktor 50 - eller endda 100 -  for at være ordentligt beskyttet, selv om faktor 30 ofte beskytter lige så godt. Som regel giver en lidt lavere solfaktor endda en bedre creme, fordi ekstrem solfaktor opnås gennem store mængder solfiltre, som ikke ikke altid er en fordel for huden.

Dobbelt solfaktor giver ikke dobbelt beskyttelse, se blot her:

SPF 10 90% beskyttelse
SPF 15 93% beskyttelse
SPF 20 95% beskyttelse
SPF 30 97% beskyttelse
SPF 50 98% beskyttelse


I Nordeuropa kommer 
UV Index sjældent over 6, og derfor har de færreste behov for solfaktor over 15.

Høj solfaktor er kun relevant for personer med ekstremt følsom lys hud (som slet ikke tåler sol) eller under sydens sol. I Sydeuropa og i troperne kan UV Index komme over 10. Her er solfaktor 30 relevant for flere mennesker (især personer med lys nordisk hud).

Det giver normalt ingen mening at benytte solfaktor højere end 30. Høj solfaktor giver ikke nødvendigvis længere tid i solen end creme med lavere solfaktor. Det afhænger blandt andet af, om din solcreme er vandfast. Hvad hjælper det, at solcremen beskytter i 13 timer, hvis du har svedt den af allerede efter 2 timer?

Det kan derfor være vigtigere at smøre hyppigere end at bruge højere faktor.

Skal man være længe i solen, kan det også være en fidus at smøre ind to gange om morgenen - med pause imellem, så cremen kan nå trænge ind i huden, før nr 2 behandling.

Solfaktor SPF angiver den faktor, man kan gange sin tid i solen med.

Eksempel: Hvis du uden solcreme kan være 15 minutter i solen uden at blive forbrændt, vil du - teoretisk - med solcreme kunne opholde dig med en tilsvarende faktor længere:

Faktor 10: (x 15 min.) = 1½ time

Faktor 15: (x 15 min.) = 4 timer

Faktor 20: (x 15 min.) = 5 timer

Faktor 30: (x 15 min.) = 8 timer

Faktor 50: (x 15 min.) = 13 timer

Men hvor ofte opholder du dig under en brændende middagssol i 13 timer i træk?

Man skal også være opmærksom på, at der er to slags solstråler. UV-A og UV-B. Solfaktoren er regnet ud efter, hvor godt du er beskyttet mod UV-B, som giver solskoldninger, Den anden type UV-stråler UV-A - brænder ikke huden, men det er den type stråler, som ælder huden. Reglerne for SPF-normen kræver dog, at solcremen skal beskytte mod UV-A med mindst en 1/3 af effekten. (Læs mere om UV-A og UV-B.

De solcremer, som kaldes Sunblock bør beskytte fuldstændig mod både UV-A og UV-B, og det kan kun ske ved hjælp af fysisk solfilter, som i næsten alle tilfælde vil være titanium dioxid, som findes i næsten alle solcremer.

Protection Plus

235,00 DKK

Solcreme SPF30 

Blid emulsion med solfaktor 30 til solbeskyttelse af både krop og ansigt. Let at påføre på huden og efterlader ingen hvide rester. Beskytter mod de skadelige virkninger af UVA- og UVB-stråler. Irriterer ikke huden og forebygger dehydrering.

Vis detaljer

Pearl Daytime Protective Cream

270,00 DKK

Dagcreme med solbeskyttelse SPF25 

Forebyggende dagcreme med mineralske solfiltre til normal og tør hud. Meget beskyttende på grund af det høje indhold af antioxidanter og solfaktor SPF25. Blokerer over 90% af UVA-strålingen. Fugter aktivt huden og forebygger ældnings-tegn. Lysner pigment-pletter og genopbygger hudens hydrolipide lag.

Vis detaljer

Day Protect

245,00 DKK

Mineralpudder 
Make-up med solfaktor SPF 56 til naturlig, langvarig dækning. Giver en smuk finish og sund udstråling, og lader samtidig huden ånde. Udtørrer ikke huden. Dens utrolige evne til at reflektere lyset udvisker tegn på træthed og får huden til at se mere ungdommelig ud.

Kan også bruges til at omdanne din yndlings-creme til en solcreme!

Vis detaljer

Lifting Tone Base

260,00 DKK

Creme-foundation med solfaktor 

Beroligende creme med opstrammende effekt, som yder beskyttelse både vinter og sommer. Den beskytter mod såvel fugt, kulde og sol, da den har solfaktor 30 (SPF 30). Lifting Tone Base fugter huden og er egnet til tør og normal moden hud - herunder meget sart hud.

Cremen udglatter fine linjer, giver sund glød og bidrager til jævn ansigtskulør.

Vis detaljer

Edéle Bio-Cream

270,00 DKK

Dagcreme med solbeskyttelse 

Let matterende creme til normal eller kombineret hud. Øger hudens styrke og elasticitet, forebygger de første linjer og beskytter huden - også mod solen, da den har solfilter, som beskytter mod såvel UVA som UVB-stråler (SPF 17).

Vis detaljer

Vita Protector

285,00 DKK

Dagcreme med præbiotika  

Luksuriøs dagcreme med solfaktor 25, som bi­bringer huden en ekstra lækker perlemors-agtig glød. Beriget bl.a. Inulin og yoghurt-kultur, som fremmer en sund mikro­flora på hudens overflade. Cremens indhold af peptider forebygger den ældning af huden, som bl.a. forårsages af solens UV-A-stråling.

Vis detaljer

Herbal Tone Base SPF-12

180,00 DKK

Foundation med solbeskyttelse 
Olie-fri foundation til kombineret/fedtet hud, baseret på planteekstrakter. Har let til medium dækkeevne. Absorberer overskydende talg, holder huden mat og ren dagen over.

Giver solbeskyttelse.

Vis detaljer