Kaninus

BLACK FRIDAY: Få en GRATIS Detox-maske
for hver 100 KR, du bestiller for LÆS MERE

6. Hydrolipide film

Tegning af huden med det hydrolipide lag øverstBevar den hydrolipide film – også på fedtet hud

Uren hud er ofte fedtet, og det kan være fristende at rense huden grundigt, så fedtet forsvinder. Det kan imidlertid også overdrives. Det overskydende må gerne fjernes, men uden på huden ligger den hydrolipide film, som er vigtig at bevare.

Yderst på huden ligger en tynd hinde - det hydrolipide film – en beskyttende barriere, som er ansvarlig for hudens egen sundhed. Laget kaldes også det hydrolipide lag eller den hydrolipide barriere.

Det hydrolipide lag består af en blanding af hud­ens egne fugt- og fedtstoffer, som sørger for, at:

– holde huden fugtig, blød og pæn

– bevare den rigtige pH-værdi

– sikre den rigtige mikroflora på hudens overflade

– fungere som naturlig solfaktor

– beskytte mod skadelige frie radikaler ved af antioxidanter

 Al naturlig hudpleje bør fokusere på at bevare og vedligeholde den hydrolipide film, da laget er afgørende for hudens sundhed og for, at huden selv kan løse de hudproblemer, som opstår. Det gælder også, hvis man for eksempel har fedtet hud med tendens til bumser, hvor man måske kan føle at laget er blevet for tykt. Selv om man her skal rense huden for det overflødige fedt, bør det alligevel ske varsomt og med henblik på at bevare den underliggende basale film, som er afgørende for at hjælpe til at gøre huden sund igen.

Læs mere om rens af uren hud

Bumse-sæt nr. 3

925,00 DKK

Sæt til fedtet hud og bumser
Udbygget sæt til den som har brug gerne vil gøre en indsats for at forebygge bumser og uren. Udover grundlæggende elementer som rens og creme, indeholder sættet også ansigtsmaske, skintonic samt et særligt bumse-sæt til direkte lokal behandling af bumser.

Vis detaljer