8. Irritation

8. Irritation

Bumseråd nr. 8

Undgå at irritere huden

Der vel næppe noget mere fristende end at klemme en bums ud, når den stritter frem på den allermest provokerende måde.

Men faktisk er det en dårlig idé.

Uren hud er resultatet af ubalance i huden, og når man klemmer bumserne, irriterer man huden yderligere, og det øger risikoen for flere bumser. Samtidig risikerer man at trykke betændelse ud i ansigtet - og også dermed øge risikoen for, at det spreder sig.

Det er dog ikke kun bumse-klemmeri, som kan give problemer. Der er også andre eksempler på irritation, man skal forsøge at undgå:

  • Tøj, som kradser eller hele tiden slider mod de mest udsatte steder
  • Hår, som glider ned over panden (især, hvis man bruger komedogenisk hårvoks eller lign.)
  • Kulde og fugt
  • Snavs, kemikallier, olie m.v,

Netop kulde og fugt betyder, at mange oplever større problemer med deres hud om vinteren. Lys og mere tør luft hjælper ofte til, at huden får det bedre om sommeren. Det gælder også mange andre hudproblemer. Det bør dog ikke forlede én til at tro, at man kan solbade sig til ren hud. Overdreven sol generer også huden og kan i øvrigt give andre problemer. Men frisk luft og lys i moderate mængder kan hjælpe huden - med behørig solbeskyttelse, når det er nødvendigt.

Men hvis man ikke skal klemme bumser, hvad skal man så gøre, hvis en bums på næsen bryder ud få dage før éns konfirmation eller anden vigtig fest?

Én løsning kan være at bruge Magirays Fast Action Local Care, som udrenser og udtørrer komedomerne og ofte kan løse den slags små akutte kosmetiske problemer.

Fast Action Local Care

195,00 DKK

Serum-sæt til bumser 

Lokal og hurtig behandling, når du har særligt behov for at forhindre og mindske bumser. Udtørrer bumser og komedomer og øger hudens modstandsdygtighed, og hæmmer "bumser på vej".

Sættet består af en dag- og en nat-behandling, som duppes på udsatte steder.

Vis detaljer

Ikke på lager

Sambucus Mask

230,00 DKK

Dybderens / angsigtsmaske (Clay Mask) 

Udrensende ansigts-maske - til uren hud med tendens til bumser. Renser dybt uden at udtørre.

Lindrer, afbalancerer og forbedrer hudens mikrocirkulationGenopretter mineral-balancen og hudens naturlige mikroflora.

Masken er let at bruge og kan uden problemer kombineres med andre former for creme, rens m.v. Ved uren hud kan man opnå ekstra effekt ved at lade den sidde på natten over.

Clay Mask er et naturligt hudpleje-produkt baseret på helende og genoprettende plante-ekstrakter af bl.a. Troldnød, MyrraAloe Vera, Grøn Té og Timian.

Sambucus Mask er tidligere blevet solgt  under navnt Clay Mask.

Vis detaljer