Kaninus

BLACK FRIDAY: Få en GRATIS Detox-maske
for hver 100 KR, du bestiller for LÆS MERE

4. Stress / hormoner

Stress, hormoner og uren hud

Hormoner påvirker vores hud og har betydning for, om man får uren hud. Særligt teenagere mærker bumserne kommer, når de store hormonale ændringer sker. En del gravide mærker også, at hormonerne påvirker huden. Det samme gælder under mestruation. Nogle kvinder oplever også, at bumserne forsvinder, når de tager p-piller.

Det er velkendt, at det mandlige kønshormon, testosteron, har indflydelse. Unge mænd rammes også generelt hårdere af uren hud end andre. Men omvendt kan man ikke sige, at folk med uren hud nødvendigvis har højere niveau af mandligt kønshormon end andre.

Det er jo ikke let at ændre på, at man er teenager eller gravid. Der er dog også hormoner, som man har en vis indflydelse på. Det gælder blandt andet stress-hormoner, som har velkendt indflydelse på huden (Se bl.a. artikel i Videnskab.dk)

Der er god grund til at prøve at reducere sit stress-niveau, hvis man har tendens til bumser. Stress øger produktionen af mandligt kønshormon, som er kendt for at fremme udviklingen af bumser. Samtidig kan stress hæmme immunforsvaret, så det bliver sværere at bekæmpe betændelser.

Selv om mange netop lader sig stresse af bumser og uren hud, bør man altså prøve at tage den med ro. Find harmoni i at passe din hud, dæk eventuelt de problematiske steder med en ikke-komedonegisk foundation, så du ikke plages for meget af dit udseende - og stræb efter at leve sundt og afbalanceret. Det hjælper din hud.

Og hold dig fra anabolske steroider!

Der er mange gode argumenter for at holde sig fra dem, men risikoen for uren hud er endnu én. Blandt de bedst kendte anabolske steroider er det mandlige kønshormon testosteron, som netop er kendt for at fremme uren hud. Der er mange eksempler på folk indenfor bodybuilding m.v., som er blevet alvorligt plaget af bumser efter at have brugt anabolske steroider.

Bumse-sæt nr. 2

585,00 DKK

Sæt til hudpleje ved fedtet og uren hud 
Indhold: 1) Oliefri creme 2) dybderensende maske og 3) mild naturlig rens. Tilsammen giver de tre produkter en god start, hvis man vil modvirke fedtet hud og bumser. Produkterne er særlig egnet til daglig hudpleje for teenagere med fedtet hud med tendens til bumser. Det kan også benyttes som en led i en egentlig kur for at udrense huden.

Produkterne er baseret på planteekstrakter og dødehavs-mineraler - og er helt uden parabener.

Sættet leveres sammen med Magirays vejledning til god hudpleje, hvis man har fedtet hud og ønsker at modvirke bumser.

Vis detaljer

Herbal Tone Base SPF-12

180,00 DKK

Foundation med solbeskyttelse

Olie-fri foundation til kombineret/fedtet hud, baseret på planteekstrakter. Har let til medium dækkeevne. Absorberer overskydende talg, holder huden mat og ren dagen over. Indeholder solbeskyttelse

Vis detaljer