4. Stress / hormoner

Stress, hormoner og uren hud

Hormoner påvirker vores hud og har betydning for, om man får uren hud. Særligt teenagere mærker bumserne kommer, når de store hormonale ændringer sker. En del gravide mærker også, at hormonerne påvirker huden. Det samme gælder under mestruation. Nogle kvinder oplever også, at bumserne forsvinder, når de tager p-piller.

Det er velkendt, at det mandlige kønshormon, testosteron, har indflydelse. Unge mænd rammes også generelt hårdere af uren hud end andre. Men omvendt kan man ikke sige, at folk med uren hud nødvendigvis har højere niveau af mandligt kønshormon end andre.

Det er jo ikke let at ændre på, at man er teenager eller gravid. Der er dog også hormoner, som man har en vis indflydelse på. Det gælder blandt andet stress-hormoner, som har velkendt indflydelse på huden (Se bl.a. artikel i Videnskab.dk)

Der er god grund til at prøve at reducere sit stress-niveau, hvis man har tendens til bumser. Stress øger produktionen af mandligt kønshormon, som er kendt for at fremme udviklingen af bumser. Samtidig kan stress hæmme immunforsvaret, så det bliver sværere at bekæmpe betændelser.

Selv om mange netop lader sig stresse af bumser og uren hud, bør man altså prøve at tage den med ro. Find harmoni i at passe din hud, dæk eventuelt de problematiske steder med en ikke-komedonegisk foundation, så du ikke plages for meget af dit udseende - og stræb efter at leve sundt og afbalanceret. Det hjælper din hud.

Og hold dig fra anabolske steroider!

Der er mange gode argumenter for at holde sig fra dem, men risikoen for uren hud er endnu én. Blandt de bedst kendte anabolske steroider er det mandlige kønshormon testosteron, som netop er kendt for at fremme uren hud. Der er mange eksempler på folk indenfor bodybuilding m.v., som er blevet alvorligt plaget af bumser efter at have brugt anabolske steroider.

Herbal Tone Base SPF-12

180,00 DKK

Foundation med solbeskyttelse 
Olie-fri foundation til kombineret/fedtet hud, baseret på planteekstrakter. Har let til medium dækkeevne. Absorberer overskydende talg, holder huden mat og ren dagen over.

Giver solbeskyttelse.

Vis detaljer