2. Hold pH lav

Din hud skal være sur!

Det er vigtigt at holde hudens pH lav, hvis man har uren fedtet hud og i risiko for at få bumser.

Når man får fedtet og uren hud, vil hudens pH ofte stige, og det giver skadelige bakterier bedre vilkår – og risikoen for bumser bliver større.

Desværre vælger mange med fedtet hud at vaske sig intensivt med skrappe rensemidler – for eksempel almindelig håndsæbe, som ofte er meget basisk – altså med høj pH. Det forværrer let problemet.


Teenager sprøjter sig med tonerHvordan holder du pH nede?

✔ Du kan bruge vaskeskum eller lignende med lav pH, som ikke affedter huden unødigt

✔ Du kan bruge en ikke-komedogenisk olie-fri ansigtscreme med lav pH

Hvis du ikke bruger creme, kan du i stedet vælge at bruge særlig en plejende skintonic (toner) til uren hud, som hjælper med at holde pH nede. Du sprøjter dig simpelthen i ansigtet med den nogle gange i løbet af dagen - og altid, når du har renset din hud!


Hvorfor skal hudens pH være lav?

Hudens opgave er at beskytte resten af kroppen mod ydre farer. Det gør den blandt andet ved at holde en sur overflade, som skadelige bakterier har svært ved at leve på. Mens resten af kroppen har en pH på omkring 7,4, har en sund hud typisk en pH på mellem 4,5 og 5. Sund hud er altså sur i forhold til resten af kroppen.

Fast Action Toner

145,00 DKK

Skintonic til problemhud 
Alkoholfri. Fjerner overskydende fedt, mindsker porer, genopretter hudens naturlige pH-balance, beroliger huden. Passer til daglig pleje af fedtet uren hud.

Vis detaljer

Quatro Gel

190,00 DKK

Fugtighedscreme til ansigtet 
Oliefri ikke-komedogenisk creme-gelé. Særlig velegnet til fedtet problemhud. Har fire-dobbelt effekt på huden: 1) afbalancerer og genopbygger hudens ph-værdi 2) giver fugt helt ned i bunden 3) beroliger huden og hjælper imod betændelser og irritationer 4) frisker op.

Vis detaljer

Clarity Plus

195,00 DKK

Renseskum NY FORBEDRET UDGAVE

Sæbefri renseskum til alle hudtyper. Renser huden grundigt og skånsomt og fjerner makeup. Med havtorn-olie. Efterlader huden blød, frisk og helt ren. Bevarer hudens naturlige pH og mikroflora. Indeholder beroligende og fugtgivende komponenter.

Vis detaljer