1. Rens

Kvinde vasker sit ansigtSådan renser du fedtet og uren hud

Hvis du plages af uren hud og bumser, er der især to fejl, du skal undgå at begå:

✔ at rense huden for meget

✔ at rense huden for lidt

Begge dele forværrer hudens tilstand og øger risikoen for bumse-udbrud.

For meget rens
Din hud skal holdes ren – men uden at affedte og skade dens egen beskyttelse – det hydrolipide lag.

Hvis du renser for ofte eller for intensivt, risikerer du også, at din hud kompenserer ved at producere endnu mere fedt / talg, og dermed bliver problemet med fedtet hud endnu større.

Derfor skal du ikke vaske huden oftere end nødvendigt – og kun bruge skånsomme renseprodukter.

Brug aldrig rensemidler med aggresive skummidler, (fx almindelig håndsæbe eller hårshampoo) i ansigtet – og undgå skin­tonic som indeholder alkohol.

Meget varmt vand i ansigtet kan også affedte unødigt. Prøv at modstå fristelsen til at sprøjte brændende varmt i ansigtet, når du tager brusebad – og husk: Undgå, at få hårshampoo i ansigtet.


Korrekt rens:
Vask dit ansigt om aftenen

Hvis du bruger makeup eller har uren hud, bør du altid rense din hud én gang om dagen – om aftenen inden du går i seng.

Makeup, støv og snavs kan i løbet af dagen danne et tykt lag på hudens overflade. Det tilstopper porerne, så huden ikke kan ”ånde” om natten.

Huden bruger natten til at producere det hydrolipide lag – en hinde af uundværlige lipider, som beskytter din hud om dagen.

Derfor skal du normalt ikke bruge rense­produkter om morgenen. Skyl blot med lunkent vand, tør af med et håndklæde og afslut evt. med en balancerende skintonic og en passende creme.

Brug en mild sæbefri rens, når du vasker dit ansigt - ikke skrappe renseprodukter, som for eksempel almindelig håndsæbe eller hårshampoo, som ofte indeholder ofte indeholder aggresive skummidler. Fast håndsæbe har typisk også høj pH, hvilket heller ikke er optimalt for din ansigts-hud.


Forslag til renseprodukter ved uren hud:

Clarity Plus
En sæbefri renseskum, som renser skånsomt og uden at ødelægge det hydrolipide lag. Virker samtidig beroligende. Baseret på vand fra Det Døde Hav og forskellige planteekstrakter, bl.a. havtorn.

Berries Shampoo Gel
Hvis du er typen, som helst vil vaske dit ansigt i badet - og hader at have for mange produkter, er Shampoo-Gel en mulighed. I modsætning til almindelig shampoo, kan den bruges i ansigtet - og er samtidig lækker til både hår og krop.

 

Clarity Plus

195,00 DKK

Renseskum NY FORBEDRET UDGAVE

Sæbefri renseskum til alle hudtyper. Renser huden grundigt og skånsomt og fjerner makeup. Med havtorn-olie. Efterlader huden blød, frisk og helt ren. Bevarer hudens naturlige pH og mikroflora. Indeholder beroligende og fugtgivende komponenter.

Vis detaljer

Edéle Bio-Bubble Micellar

195,00 DKK

Rensegél til normal og tør hud NY STØRRE UDGAVE

Skånsom og luksuriøs gél til daglig rens af huden. Med Aquaxyl, Phyto-skum og rosenvand.

Lækker at bruge og mild duft. Kan benyttes som makeup-fjerner.

Rejsevenlig størrelse - kan medbringes i fly-håndbagage (100 ml).

Vis detaljer

Berries Shampoo-Gel

145,00 DKK

Vaske-gelé   300ml 
Mild, universel og lækker shower gelé, som kan anvendes til vask af hele kroppen - også som hårshampoo og til ansigtet. Indeholder 14 ekstrakter af lægeplanter. Renser huden skånsomt, mindsker irritationer, udtørrer ikke huden. Egnet til alle hudtyper og aldre - også til børn.

Vis detaljer