Det hydrolipide lag

Tegning af huden med det hydrolipide lag øverstDet hydrolipide lag – hudens yderste forsvar

Vores hud er meget tynd og blød, men den beskytter den kroppen effektivt mod ydre påvirkninger. Huden sikrer kroppens indre balance, blandt andet ved at holde på fugten.

Huden har imidlertid også selv brug for beskyttelse. Aller yderst på huden ligger derfor en tynd hinde - det hydrolipide lag – en beskyttende barriere, som er ansvarlig for hudens egen sundhed. Laget kaldes også den hydrolipide film eller den hydrolipide barriere.

Det hydrolipide lag består af en blanding af hud­ens egne fugt- og fedtstoffer, som sørger for, at:

– holde huden fugtig, blød og pæn

– bevare den rigtige pH-værdi

– sikre den rigtige mikroflora på hudens overflade

– fungere som naturlig solfaktor

– beskytte mod skadelige frie radikaler ved hjælp af et højt indhold af antioxidanter

 Al naturlig hudpleje bør fokusere på at bevare og vedligeholde den hydrolipide film, da laget er afgørende for hudens sundhed og for, at huden selv kan løse de hudproblemer, som opstår. Det gælder også, hvis man for eksempel har fedtet hud med tendens til bumser, hvor man måske kan føle at laget er blevet for tykt. Selv om man her skal rense huden for det overflødige fedt, bør det alligevel ske varsomt og med henblik på at bevare den underliggende basale film, som er afgørende for at hjælpe til at gøre huden sund igen.


Pige smører fugtighedscreme i ansigtetNår det hydrolipide lag er forsvundet

Nogle gange har huden svært ved at producere fugt og fedt nok til at bevare sit hydrolipide lag. Det kan for eksempel skyldes hudsygdomme eller behandlinger (f.eks. kemoterapi, eller stråler). I nogle tilfælde er huden bare mere sart og end normalt.

Når huden mister det hydrolipide lag – sin beskyttende barriere – bliver den meget sårbar. Fugten fordamper, og huden bliver efter­hånden mere tør, pergamentagtig og skaldet.

Hudens pH-værdi ændres, og mikro­floraen bliver ødelagt. Ubalancen resulterer let i irri­tationer, fordi hudens immunforsvar får sværere ved at bekæmpe skadelige patologiske bakterier.

De aggressive frie radikaler bombarderer konstant huden og skaber permanent inflammation i huden, fordi den ikke kan beskytte sig selv. Det forringer hudens tilstand og fører til hurtigere ældning.

Hud, som mangler det hydrolipide lag, kræver ekstra skånsom pleje:

– Hudplejeprodukter skal hjælpe med at genskabe hudens sunde balance, genoprette det hydrolipide lag og fugtighedsniveau, støtte hudens sunde mikroflora og styrke immunforsvaret.

– Renseprodukter må ikke udtørre huden. De skal være milde, fugtgivende og blødgørende.

– Ansigtscremer skal give fugt og næringsstoffer, men må ikke være tunge og fede – det gør bare huden doven og trist.


Restore

Som støtte til hud, som mangler den hydro­lipide film, har MAGIRAY udviklet hudpleje-serien RESTORE .

Produkterne er baseret på naturlige plante­ekstrakter og er meget skånsomme. De kan derfor bruges af alle i såvel ansigtet, som på kroppen – og endda omkring øjnene.

Alle produkter i RESTORE-serien bygger på et fælles koncept. De kan derfor uden videre bruges – og blandes – på kryds og på tværs.

Calmifin Cream-Mask

250,00 DKK

Beroligende creme-maske 

Ekstra blød creme-maske, som er specielt velegnet til sart og irriteret hud - med for eksempel couperose (karsprængninger), skællet hud eller andre problemer. Indeholder planteekstrakter, som virker beroligende, genopbyggende og giver fugt. Regulerer mikrocirkulationen i huden og styrker blodkarrene. Genopretter hurtigt hudens hydrolipide lag.

Vis detaljer

ArgaLan Cream-Mask

250,00 DKK

Creme-maske 
Nærende og fugtgivende creme-maske, baseret på Arganolie og komponenter af Natural Moisturizing Factor (NMF). Masken er rig på uundværlige fedtsyrer, som effektivt bekæmper hudens tørhed, afskalning og irritation. Masken har helbredende virkning, genopretter hudens elasticitet og friskhed.

Kan bruges både som creme og som maske - eventuelt i kombination med creme-maskerne LiftoFin og CalmiFin.

Vis detaljer

LiftoFin Cream-Mask

250,00 DKK

Creme-maske til alle hudtyper

Virker fugtgivende samt forbedrer hudens dybere fugtniveau.  Indeholder naturlige olier, vitaminer, patenteret ansigtsløft kompleks og komponenter af naturlig fugtgivende faktor (NMF). Stimulerer collagen produktion, genskaber vandbalance, forbedrer elasticitet og gør huden frisk, velplejet og ungdommelig. Reducerer mørke rande under øjnene.

Vis detaljer